Tevredenheid over en records op het nieuwe bosloopparcours

Uit de reactie van diverse deelnemers blijkt dat het nieuwe parcours van de Zandstuve Boslopen goed is ontvangen. De nieuwe ronde over 2,5 kilometer door het Zandstuve bos in Vroomshoop levert snelle tijden op en heeft als tweede voordeel dat de lopers 2 of 4 maal door de start/finish komen. Daardoor kan het publiek het wedstrijdverloop ook beter volgen.
De jeugd was met 26 deelnemers aan de start van de 1,5 kilometer over een apart circuit van 750 meter, zodat ook hun supporters de pupillen tussentijds konden aanmoedigen. De jongens en meisjes lopen in verschillende leeftijdscategorieën zodat er voor velen leuke prijzen zijn te verdienen aan het eind van het seizoen.
Atletiekvereniging Rijssen was met een aantal snelle dames en heren afgereisd naar Vroomshoop. Roald Goossen en Michel Gerritsen moesten het podium delen met Geert Tuinstra van Sisu. Hij wist zich tussen dit geweld te positioneren. Roald Goossen scherpte zijn eigen parcoursrecord op de 5 kilometer verder aan. Hij liep met 17:14 maar liefst 11 seconden sneller dan zijn eigen vorige toptijd.

Van de Loopgroep De Zandstuve ging Jan Schuurs uit Den Ham als eerste over de finish. De dames Welleweerd en Sijtsema liepen in hun klasse het hardst.
De 10 kilometer was een prooi voor André Plette uit Oosterwolde. Hij was niet voor niets uit het hoge noorden afgereisd naar sportpark de Bosrand en nam het parcoursrecord af van Aje Niks, die de vorige bosloop het record op 38:29 gezet. Plette zette de recordtijd een stuk scherper met zijn winnende 35:45. Andere bekende namen die vooraan in de wedstrijd liepen waren René Ramaker, Aje Niks, Bert de Boer en Harmen de Vries. Allen hebben gemeen dat ze op geruime afstand van het Vroomshoopse parcours wonen.
Van de Loopgroep van Sportlust liepen Erik Fokke, Ria Spoor, Marian Sanderman en Tony de Ruiter bovenaan in hun klasse. De laatste staat na twee wedstrijden zelfs riant aan de leiding in de competitiestand.

Het totaal aantal deelnemers was deze tweede wedstrijddag ruim 150. Steeds meer atleten weten de nieuwe locatie te vinden bij het clubhuis van Sportlust aan de Flierdijk.
Op zaterdag 14 januari 2012 is de volgende wedstrijddag gepland.