Skip to content

Clinic

Clinic Loopgroep de Zandstuve

Loopgroep de Zandstuve ook dit jaar een clinic voor hardlopers. De begeleiding duurt ca. 13 weken en start op maandag 28 maart, 19 uur. In die periode wordt u de basisbeginselen van het hardlopen geleerd. Iedereen die aspiraties heeft om nu eindelijk eens te beginnen of zichzelf te verbeteren is van harte welkom.

Naast deze begeleide training is het om vooruitgang te boeken ook nodig om 1 of 2 keer voor uzelf te trainen. Hiervoor wordt een trainingsschema aangeboden.

Doel van onze clinic is een verantwoorde opbouw aan te bieden voorzien van technische loopscholing en gepaste inspanning. Naast loopscholing zal een deel van de training gericht zijn op het versterken van het gehele lichaam. Corestability en andere oefeningen van het bewegingsapparaat zullen elkaar afwisselen.

Zorg voor een goed paar schoenen, meerdere lagen kleding die al naar gelang de weersomstandigheden aangepast kunnen worden en een drinkfles met water. Een droog shirt voor na de training wordt door velen als prettig ervaren.

Deelnemers die nog nooit hard hebben gelopen kunnen ter voorbereiding alvast enkele malen per week gaan wandelen. Bouw dit ook geleidelijk op, beter 3 x kort dan 1 x (te) lang. 

Om samen het resultaat van uw inspanning te meten sluiten wij de clinic af met een 5 km testloop. Dit jaar zal dat zijn op 20 juni 2022. We hopen dat u na deze clinic besmet bent geraakt met het hardloopvirus en dan bent u van harte welkom om u aan te sluiten bij onze hardloopgroep De Zandstuve.

Naast het sportieve gedeelte vindt Loopgroep de Zandstuve de sociale component minstens zo belangrijk. Na afloop van de training bieden we u dan ook graag een kopje koffie of thee aan zodat u samen nog even kunt napraten. Vaak zien we dat deelnemers afspraken maken om tijdens de week samen te gaan trainen. Dit geeft vaak een goede motivatie om door te zetten en is bovendien nog gezellig ook.

U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier op de site. 

Voor meer informatie kunt u via deze site contact met ons opnemen.

De kosten voor deze clinic zijn 55 euro die bij aanvang moeten worden betaald. Daarvoor krijgt u:

– 13 weken training

– Koffie na de training

– Trainingsschema

– Gezelligheid en een stimulerende omgeving om uw doel te bereiken

– Deelname aan de 5 km testloop