Loopgroep de Zandstuve bereikt eerste mijlpaal in een snelle tijd…

Woensdag 30 november om exact 18.57 uur werd officieus het 50e lid van de loopgroep aangemeld. Fokke Wind, huisarts uit Den Ham, heeft daarmee volgens ons de enige juiste beslissing genomen op die je op loopgebied in Twenterand kunt nemen. Hij is zeker nog niet de laatste want gisteravond waren alweer twee nieuwe gezichten te zien.

Waar gaat dat eindigen? Nou de eerste keer dat je kunt finishen is op Oudejaarsdag ’s middags vanaf 13.00 uur. Dan organiseert het Hammer comité en de loopgroep van Sportlust de ‘Midwinterloop”. Voor de jeugd is er de ren-je-rotjes-run over diverse afstanden rondom de voetbalvelden van de Den Hammers op de Rohorst aldaar.

Net meer dan 8 dagen later zal weer de traditionele Nieuwjaarsloop van Sportlust worden verrent. Over het inmiddels legendarische parcours door de omgeving van het Sportpark de Bosrand. Over 6,7 kilometer gaan de dames en heren van start om te kijken wie de wisselbeker dit jaar op de schoorsteenmantel mag zetten. De voorzitter van de activiteitencommissie heeft het organiseren van deze wedstrijd overgedragen aan de Loopgroep de Zandstuve. We nemen deze taak graag op ons onder de noemer, “schoenmaker blijf bij je leest”. Als lopers vinden we dat die beker natuurlijk bij ons thuishoort maar we nodigen iedereen van harte uit om ons ongelijk te bewijzen. Mark Arts en Jeanet Reekers hebben de wisselbeker nu in hun bezit. We vragen hen dan ook om deze wisseltrofee weer ter beschikking te stellen aan de organisatie zodat wij hem voor de eventuele nieuwe winnaar beschikbaar hebben. Na de verplichte douchebeurt trapt onze voorzitter het nieuwe jaar af met zijn inleiding tot de nieuwjaarsreceptie. Deze bijeenkomsten zijn altijd legendarisch en hilarisch zodat we dan ook allen en iedereen uitnodigen om aan beide evenementen op die zondagochtend deel te nemen. Familie is van harte uitgenodigd bij de beide onderdelen. Start zondagochtend 8 januari 10.00 uur precies.

Direct daarna op zaterdag de 3e wedstrijd van de Zandstuve Bosloopcompetitie. Op deze dag wordt tijdens de reguliere wedstrijd bepaald wie de Crosskampioenen Twenterand 2012 wordt. Op beide afstanden, is voor de dames en heren het Croskampioenschap Twenterand te behalen voor atleten die woonachtig zijn in onze gemeente. De organisatie is van plan om dit kampioenschap elke eerste Zandstuve Bosloop in het nieuwe jaar te verlopen. Meldt u aan voor deze prachtige kans om een jaar lang als kampioen door onze gemeente te mogen lopen.

Als u nog een ondernemer of particulier weet die zijn of haar naam wil verbinden aan deze nu al prestigieuze prijs dan kan zij contact opnemen met ondergetekende.

Omdat Sportlust sterk leunt op het belang van sociale samenhang heeft hij als leuze “Vriendschap in beweging”. Ook wij als relatief jong onderdeel van de vereniging zijn van harte welkom in deze ‘familie’. Er worden door deze actieve vereniging jaarlijks diverse evenementen georganiseerd die voor iedereen wel iets kunnen bieden. Een greep hieruit; droppingsavond, elk jaar georganiseerd oor een andere groep/elftal binnen de vereniging, Diekman toernooi en de familiedag in juni. Kom eens kijken of doe eens mee.