Loopgroep goes Ameland.

Belangrijk onderdeel van het samen sporten is ook het sociale element dat Sportlust als vereniging probeert te stimuleren. Dit ‘derde’ element was ook wat de loopgroepleden bij de vereniging heeft gebracht.
Afgelopen weekend heeft weer een kerngroep van de Zandstuvelopers deelgenomen aan de wedstrijden op Ameland.
Dit jaar voor het vijfde jaar op een rij was het weer tijd voor ons weekendje weg met z’n allen. Iedereen die mee gaat loopt een van de wedstrijden op de zaterdag. Keuze genoeg, 5 en 10 kilometer of een halve marathon. Dus als we op vrijdag met 15 man aanmonsteren op de Oerd kunnen we beginnen met de voorbreiding. Reisleider Tony heeft weer gezorgd voor 3 bungalows en enkele hotelkamers waar we drie dagen kunnen bivakkeren. ’s Middags naar het strand, lekker even uitwapperen. Borreltje, hapje eten en op tijd naar bed want de volgende dag staat de wedstrijd op het programma. En we blijven natuurlijk wel fanatiek en willen goed presteren. Zaterdagochtend rustig ontbijten en langzaam toewerken naar de start.

Op het strand hebben we gelukkig de wind in de rug en dat scheelt flink in het tempo. Het hele strand is een lint van lopers die langs de waterkant op het hardste gedeelte van het zand hun kilometers maken.

Op alledrie afstanden waren er deelnemers van Sportlust. Gert werd 3e in zijn klasse op de 5 kilometer. Vier anderen scoorden een PR. Jacqueline op de 10 kilometer en Marieke, Erik en Jeanet op de langste afstand, 21,1 kilometer. ’s Avonds weer na een rustuurtje lekker eten en dan is er feest. Sommige vakantiegangers hebben nog benen over en gooien die in de Piraat in de lucht. De rest stort zich in huisje 6 op de biervoorraad. Zondagmiddag vaart de Oerd weer terug naar de vaste wal en is ons avontuur op Ameland ten einde. Letterlijk want vanaf volgend seizoen willen we een andere wedstrijd in bv Duitsland, net over grens, uitzoeken voor ons sportieve uitje.