Loopgroep de Zandstuve doet familiedag…

De weergoden waren ons gunstig gezind. Op zondagmiddag was het heerlijk om een beetje te voetballen. Ondanks dat enkele voetbalpuriteinen vinden dat dit geen voetbal is stond een damesteam in de competitie. Deze droeg gedeeltelijk ten onrechte de naam damesteam Zandstuve want de meeste dames waren zgn voetbalmoeders. Maar niet getreurd na aanvankelijk een beetje moeizaam op stoom gekomen, een nulletje of acht tegen, bleef de rest van de uitslagen redelijk beperkt. Dit was voor een groot deel te danken aan ons doelduo dat ten koste van gekneusde vingers en vuile broeken aardig wat ballen uit het net wist te houden. Het was onze voorhoede gegund om ook nog eenmaal te scoren na een fantastisch uitgevoerde aanvallende actie.

Gelukkig was er daarna een koel biertje om even af te koelen. De frituur maakte overuren en ten koste van Kim’s nette kleren zijn alle monden weer gevuld met warme happen. Ik hoorde van de organisatie dat het weer een topdag was qua omzet. Het bleef nog lang onrustig aan de Flierdijk.

Ook als je geen voetbalbenen hebt is de familiedag altijd heel gezellig. Voor de kinderen is er een buikglijbaan, succes verzekert, en er wordt een minitoernooi gevoetbald op het kunstgrasveld.