Loopgroep “De Zandstuve” wordt het bos ingestuurd….

Onveranderd enthousiast en met weer 32 deelnemers staken we na de “loopscholing” de sloot over om het hart van de training uit te voeren. Bij de zgn “loopscholing” zijn wel enkele kanttekeningen te plaatsen want we lagen het grootste gedeelte van de oefeningen op de grond te rollebollen. Ter verklaring liet Harry ons weten dat onze snelheid en kracht uit onze body komt. En deze oefeningen waren bedoeld om onze ‘corestability’ te verbeteren. Weg met die slappe buikspieren en rammelende ruggen- graten. Keihard moet die zaak worden. Daarom zullen we nog wel vaker met elkaar op het grasveld gaan stoeien.

Omdat er lopers van verschillend niveau deelnemen aan de training waren 3 schema’s beschikbaar. Voor de aspirant leden is het vooral zaak om heel te blijven. Hart en spieren passen zich sneller aan de belasting door hardlopen aan, dan pezen en botten. Vandaar dat deze groep langzaam de trainingsactiviteiten moet opvoeren. Vaak start men veel te snel en intensief waardoor er blessures ontstaan die het plezier in hard-lopen snel kunnen laten afnemen. Hennig an dus, luister naar je lichaam.

Op zondag namen diverse lopers deel aan de ½ marathon in Enschede, vrijdagavond stond voor anderen de cityrun Hardenberg op het programma. Er is zelfs iemand helemaal naar Deventer gegaan om daar 10 kilometer langs de rivier te lopen. We hebben niets meer van hem vernomen.

Zaterdagochtend was er weer beginnerstraining maar hiervoor moeten we nog een beetje meer reclame gaan maken. Mochten er onder u (lezers van dit cluborgaan) interesse hebben, neem dan contact op met een van de commissieleden. Weet je een buurvriend, vage kennis of iemand waar je gewoon een hekel aan hebt die wel eens belangstelling kon hebben, wijs hem of haar dan op onze loopgroep.

De commissie loopgroep de Zandstuve bestaat uit de volgende drie leden;
Tony Ruiter, Jan Timmer en Ben Davenschot.

Iedereen kan meelopen bij Loopgroep de Zandstuve. De eerste maand kan vrijblijvend en zonder kosten worden meegetraind. Meer informatie is te verkrijgen per mail: loopgroepdezandstuve@live.nl. Of kijk bij ‘Word lid’.