Clinic Loopgroep de Zandstuve

Op maandag 9 april willen we graag weer aspiranten en beginnende hardlopers helpen om een goede start te maken. Om echt lol te krijgen in het hardlopen is een goede start absoluut noodzakelijk.  Iedereen kent wel één of meer mensen in zijn of haar omgeving die een soort aan-uit relatie hebben met hardlopen. Na een te enthousiast begin volgt vaak een blessure, waarna vaak weer opnieuw dezelfde fout gemaakt wordt. Te hard van stapel lopen. Niet voor niets hadden onze vroede voorvaderen daar al een gezegde voor bedacht. Hardlopers zijn namelijk vaak doodlopers.

Begeleid door een goede trainer, met een onderbouwd programma is de kans op succes vele malen groter. Omdat we bij Sportlust graag iedereen willen laten genieten van sport, bieden we dan ook dit voorjaar weer een clinic aan. Ben je van plan om te beginnen, loop je al even voor jezelf maar wil je graag verder komen, dan is dit misschien wel iets voor jou.

Stap voor stap zal elke maandagavond het trainingsschema worden opgebouwd. Voor de meesten zal het lukken om aan het eind van de clinic 5 kilometer hard te lopen in je eigen tempo. Groot voordeel van de clinic is dat je het samen doet. Je bent omringd door allemaal gelijkgestemde zielen die ook voor zichzelf de uitdaging zijn aangegaan. Je helpt elkaar, stimuleert elkaar en nou ja het is gewoon bar gezellig.

Onder het kopje clinic staat alle informatie en daarnaast staat het aanmeldformulier. Wat we naast je deelname aan de training vragen is nog 1 of 2 andere trainingsmomenten voor jezelf in te plannen in de week. Na de clinic kun je voor jezelf verder gaan maar we hopen natuurlijk dat je verder blijft trainen bij de Loopgroep.

Onze reguliere trainingen zijn op maandag-, en woensdagavond om 19.00 uur en de woensdagochtend om 09.00uur. Ook als je geen clinic nodig hebt mag je altijd een paar keer met ons mee doen om te bepalen of je lid wil worden van onze vereniging.  Enkele leden die nog niet zo lang met ons meedoen zijn inmiddels al besmet met het wedstrijdvirus en lopen al verschillende PR’s aan barrels. Je ziet alles is mogelijk op elk denkbaar niveau. Je bepaalt zelf je ambitie, wij helpen je zo goed mogelijk je doel te bereiken. Daar hoort volgens ons ook een flinke dosis mentale support bij. Dat is ons motto  bij de omnivereniging Sportlust “in vriendschap naar prestatie”.