3e editie oefentriatlon Groot Verzet tegen Kanker weer een groot succes!

oefentriatlon2018

Met ruim 50 deelnemers was de oefentriatlon voor Groot Verzet Tegen Kanker afgelopen zaterdag weer een groot succes! Met dit mooie trainingsevenement, wat dit jaar voor de derde keer georganiseerd werd, is deze ochtend maar liefst ruim 600 euro opgehaald.

In een gemoedelijke en relaxte sfeer werd om halftien gestart. Het deelnemersveld was heel divers van zowel beginners tot aan getrainde triatleten. Meedoen kon in triovorm of alleen, maar hoe dan ook iedereen kwam in actie voor het goede doel! De deelnemers zwommen 500 meter, waarna vervolgens ruim 20 km werd gefietst om tot slot nog 5 kilometer hardlopend door het bos te gaan. Dit allemaal vanaf het centrale punt op de ligweide van het mooi gelegen Aquapark de Zandstuve.

Het prachtig weer maakte dat na afloop onder het genot van een bak koffie met een lekkere plak cake nog gezellig nagepraat kon worden. Ook nam een enkeling nog een frisse duik om af te koelen. Het was weer een mooie training, met een strakke organisatie en veel gezelligheid. Zeker voor herhaling vatbaar; de organisatie kon na afloop van het evenement bekend maken dat op 18 augustus de vierde editie georganiseerd gaat worden. Informatie volgt te zijner tijd.

De volledige opbrengst van deze ochtend is bestemd voor de stichting Groot Verzet tegen Kanker. Mensen die meedoen met deze actie beklimmen wandelend, hardlopend of fietsend de berg Mont Ventoux in Frankrijk. Ze laten zich sponsoren en halen op die manier geld op. Het geld gaat naar KWF, die elk jaar een aantal onderzoeksprojecten uitkiest voor haar donatiebedrag. Met het bedrag kunnen onderzoekers en artsen ondersteund in hun onderzoek naar oplossingen tegen verschillende vormen van kanker. De opbrengst van deze oefentriatlon gaat naar het team ‘Gerard en Mathijn Vriezenveen’. Zij zullen eind augustus de Mont Ventoux beklimmen.

Tom Olthof is wederom bereid gevonden om een prachtig fotoverslag van de dag te maken. Deze zijn spoedig terug te vinden op zijn website: www.tomolthoffotografie.nl

De andere actiefoto’s zijn beschikbaar via de volgende link: https://flic.kr/s/aHsmhmBL3J

Uitslagen

De organisatie wil ook via deze weg zijn vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage bij deze succesvolle dag!