Triatlon Vroomshoop-voorzitter Mark Jesse doet mee aan hardloopclinic

“Ik wil mezelf klaarstomen voor de achtste triatlon!”

Als voorzitter van de organisatie die de Triatlon Vroomshoop organiseert, keek Mark Jesse (52) steevast langs de rand van het parcours met bewondering naar de deelnemers. Maar daar komt verandering in. De geboren Hagenees schreef zich in voor de Yakult hardloopclinic Start To Run bij Loopgroep De Zandstuve. Vanaf zaterdag 17 februari stoomt hij zichzelf klaar voor deelname aan de achtste triatlon.

“Ik wil graag wat afvallen”, legt Mark Jesse zijn deelname aan de zeven weken durende hardloopclinic uit. “Alleen maar doelloos bezig zijn met sporten heb ik nooit echt motiverend gevonden. Toen bedacht ik me laatst dat de achtste triatlon een leuke doelstelling zou zijn. Ik ben uiteindelijk al een paar jaar voorzitter van de organisatie die de triatlon in Vroomshoop organiseert. Maar mijn hardlopen is niet meer wat het vroeger was. Looptrainer Jacqueline Davenschot wees me op de clinic. Ik schreef me in en binnenkort gaan we van start.”

Gezond oud worden
In zijn jeugd besteedde Mark Jesse veel tijd aan sport. “Fietsen, schermen, paardrijden, tennissen, skiën, golfen en duiken. Ik deed eigenlijk van alles”, vertelt de Vroomshoper. “Maar door mijn drukke werk bij een oliemaatschappij was er steeds minder tijd om te sporten. Na al die jaren is golfen het enige wat ik nog doe. Maar ik wil graag in goede gezondheid oud worden, dus er moet wat gebeuren. Dan is hardlopen een prima optie. Daarom doe ik mee.”

Klaarstomen
Mark heeft veel bewondering voor de triatleten die meedoen aan de wedstrijd die hij mede-organiseert. “Met alle bestuursleden en vrijwilligers zorgen we dat ruim 700 sporters mee kunnen doen. Een geweldig mooi evenement waar ik heel trots op ben. Het kwam alleen nooit bij me op om het zelf ook te gaan doen. Maar ik wil afvallen en een betere conditie krijgen en vroeg me af of ik mezelf klaar zou kunnen stomen voor de achtste triatlon. In je eentje beginnen is best lastig, dus onder goede begeleiding denk ik dat ik veel meer kans van slagen heb.”

Begeleiding
Het grote voordeel van een hardloopclinic is volgens Mark juist de begeleiding. “Onder deskundige begeleiding hardlopen is verstandig. Zo hou je het risico op blessures zo klein mogelijk. Het lijkt me ook motiverend om met gelijkgestemden te beginnen. Ik heb begrepen dat het bij voorgaande edities van de hardloopclinic ook gewoon heel gezellig was. Het mooiste van samen beginnen? Dat je elkaar kunt motiveren op momenten dat het niet zo gemakkelijk gaat. Ik kijk uit naar zaterdag 17 februari, want dan gaan we beginnen!”

Inschrijven
Wil jij ook onder deskundige begeleiding beginnen met hardlopen? De Yakult loopclinic Start To Run maakt van jou in zeven weken een hardloper! Kijk op loopgroep-dezandstuve.nl, klik op het logo van Yakult Start To Run en schrijf je in! Deelname kost slechts € 49,50, maar als je met z’n tweeën inschrijft, dan kun je gebruikmaken van de zogeheten vriendendeal. Dan betaal je per persoon maar € 42,-.