Loopgroep De Zandstuve biedt beginnende lopers training

Loopgroep De Zandstuve biedt beginnende lopers de komende tijd verschillende trainingen. Vanaf zaterdag 21 maart is er zeven weken lang de Yakult Start To Run, met uiteindelijk als doel 25 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. En op woensdag 1 april begint de loopgroep met een loopclinic die dertien weken lang duurt. Aan het eind van die clinic kunnen deelnemers vijf kilometer hardlopen. Inschrijven kan via loopgroep-dezandstuve.nl.

 Al enkele jaren doet de loopgroep van looptrainer Jacqueline Davenschot mee met de landelijke looptraining Yakult Start To Run. “Al vele tientallen beginnende lopers uit Vroomshoop en omstreken zijn hier begonnen”, aldus Davenschot. “Mooi om te zien hoe ze zich elke week fitter voelen, kilo’s verliezen en elkaar motiveren. We geven ze uitleg over de juiste looptechniek en helpen ze op weg met een eigen schema, zodat ze doordeweeks zelf kunnen lopen.” Deelnemen aan de Yakult Start To Run-hardloopcursus kost € 49,50. Duo-inschrijvers krijgen allebei € 7,50 korting.

Loopclinic

Daarnaast organiseert Loopgroep De Zandstuve ook een eigen hardloopclinic. Die is vanaf woensdagavond 1 april vanaf 19.00 uur en duurt dertien weken. Deelnemers krijgen voor 50 euro de basisbeginselen van het hardlopen bijgebracht van professionele looptrainers en kunnen na dertien weken vijf kilometer aan één stuk rennen. Op maat gemaakte trainingsschema’s zitten er bij in, evenals de koffie na de training en deelname aan de vijfkilometer testloop op woensdag 24 juni.

Trots en voldaan

Bij de vorige clinic waren Francisca Marissen en haar dochter van de partij. “Een drukke agenda maakte het lastig om het sporten weer op te pakken. Sporten op vaste momenten, in een gezellige groep, bleek voor ons supermotiverend. De looptraining van onze enthousiaste trainers zorgde er elke keer weer voor dat we met plezier naar de training en met een trots en voldaan gevoel weer naar huis gingen. De clinic is laagdrempelig en ook voor beginnende lopers goed te doen. Aan het eind van de clinic konden we die vijf kilometer prima aan!”