Halve van Vroomshoop groot succes

Halve van Vroomshoop groot succes

Het fraaie lenteweer was voor lopers en publiek een ware zontraktatie. De allereerste Halve van Vroomshoop gaat de boeken in als een uiterst geslaagde. Liefst 208 deelnemers deden er mee aan de diverse onderdelen. Er werden scherpe parcoursrecords neergezet, het deelnemersveld was sterk en de uitstekende organisatie kreeg volop complimenten.

Een halve marathon door het prachtige buitengebied van Vroomshoop. Marco Muller van AV Holten draaide er zijn handen nauwelijks voor om en werd in 1:16:51 eerste bij de mannen, voor Bram Smit en Peter Bruinsma. Bij de dames won Linda Werner uit Goutum in 1:42:43, voor Mey Ping Low en Miranda van den Berg. Edwin Gerrits werd snelste Vroomshoper. Joyce Maat mocht als snelste Vroomshoopse het podium op.

Andere afstanden
Naast de halve marathon was er de tien kilometer, die bij de mannen werd gewonnen door Johannes Postma (37:13) en bij de vrouwen door Marian Fuselier (45:41). Gido Scherphof won in een scherpe tijd van 18:23 de vijf kilometer. Corina Wierbos uit Nieuwleusen won bij de dames in 23:03. Bij de jeugdloop won Jelle Veneman onder de jongens tot 9 jaar de 1,5 kilometer. Mikel Berenst won bij de jongens tot 15 jaar. Bij de meisjes wonnen Aniek Meijerink (onder 9), Lotte van Sermondt (onder 12) en Lieke Toonstra (onder 15).

Met de hond
Een bijzonder onderdeel werd gelopen door een dozijn deelnemers. Keer twee dan, want het ging om de zogeheten canicross, waarbij baasjes met hun hond hardliepen door het Zandstuvebos. Een mooi schouwspel, dat ook nog eens bijzonder rap ging. André Somhorst uit Haaksbergen was bij de mannen de snelste over vijf kilometer in 20:25, Gerlinda Marsman-Kuilder uit Daarlerveen was bij de dames de snelste in 22:06.